A hajóközlekedés elindulása óta eltelt időszak tapasztalatai és utasforgalmi adatai alapján a BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja a hajójáratok útvonalának és menetrendjének felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatát.

A BKK június 13-ig várja az utasok véleményét, észrevételeit a tervezett változásokkal kapcsolatban – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

A javaslat szerint:

Az Újpest, Árpád út és a Haller utca között közlekedő D11-es járat a jelenlegi menetidejénél gyorsabban közlekedik, kihagyva a munkába járáshoz kevésbé használt Várkert Bazár kikötőt. A hajójárat csak munkanapokon csúcsidőszakban, egész évben azonos menetrend szerint közlekedik.

Tavasztól őszig a D12-es hajó az újpesti csúcsidei járat kiegészítéseként a Boráros tér és Rómaifürdő között jár. A két járat együtt a jelenleginél gyakrabban közlekedik a belvárosi szakaszon, növelve a dunai átkelési lehetőségek számát is.

A hétvégi D13-as és a D12-es hajójáratot a BKK összevonja, ezáltal egyszerűbbé, átláthatóbbá válik a hálózat. Tavasztól őszig hétvégeken is a D12-es hajójárat közlekedik a jelenleginél bővebb kínálattal.

Az utasforgalmi igényekhez igazodva tavasztól őszig jobb kiszolgálásban részesül a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű és az Óbudai-sziget megálló. A jelenleg csak hétvégén érintett (kis forgalmú) Margitsziget, Szállodák és a Dráva utca kikötőt a hajók a továbbiakban nem érintik.