Elkezdődött hazai kkv-k versenyképességének javítását célul kitűző, a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP 1.2.8-17) felhíváshoz kapcsolódó előminősítési eljárás – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati oldalon.

A GINOP 1.2.8-17 kódszámú támogatási konstrukció célzottan az Ipar 4.0 technológiai megoldásokat alkalmazó kis- és középvállalkozások fejlesztéseihez nyújt támogatást. A felhívás keretében összesen 5 milliárd forint támogatás kerül kihelyezésre a 2017–2019-es időszak folyamán.

A konstrukció keretén belül történő támogatás jogosultsági alapfeltétele, hogy a támogatást igénylő kis- és középvállalkozás az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott előminősítési eljárás keretében megszerezett minősítő tanúsítvánnyal rendelkezzen.

Az előminősítéshez szükséges dokumentáció beadására 2017. augusztus 8-tól van lehetőség. További információk:

A GINOP 1.2.8-17 kódszámú felhívásra a támogatási kérelmeket a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság részére 2017. augusztus 31-től 2017. október 18-ig a felhívásban meghirdetettek szerint lehet benyújtani.