Az interneten készülhetnek fel a tananyagból azok a diákok, akiknek nem sikerült eredményes vizsgát tenniük a Diplomamentő-programban.

Az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) által kifejlesztett, ingyenesen igénybe vehető „Mentőöv” tanfolyam azoknak a volt diplomamentős diákoknak adhat jelentős segítséget, akik eddigi próbálkozásaik során a B2-es szintű nyelvvizsgán megközelítették, de nem érték el a küszöböt, hajlandók további 3-5 hónapot belefektetni a nyelvtanulásba, ám önállóan nem vagy csak nagyon nehezen tudnának felkészülni az újabb vizsgára – írja a frissdiplomas.hu.

Rozgonyi Zoltán, az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője elmondta, hogy a tanfolyamra valamennyi diplomamentős tanuló jelentkezhet, függetlenül attól, hogy korábban melyik vizsgaközpontnál próbálkozott. A Mentőöv indításának első napján 750 volt diplomamentős regisztrált a tanfolyamokra, a fejlesztők összesen 2500 résztvevőre számítanak.

A korábbi nyelvvizsga-próbálkozás eredményétől függően három, négy vagy öt hónapos tanfolyam a tanulókat folyamatos aktív munkára készteti. A tanulóknak ez idő alatt rendszeresen körülbelül 20-25 perces, jellemzően nem feleletválasztós, hanem produktív munkát igénylő írásos, illetve szóbeli feladatokat kell megoldaniuk.

A tanfolyam feltételeit az Euroexam a Diplomamentő programot elindító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel történt egyeztetés után dolgozta ki.

A Diplomamentő programban korábban országszerte részt vevő nyelviskolák közül 20 jelezte, hogy havi 1-2 alkalommal személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak ingyenesen a tanulók sikeres felkészüléséhez.