Az Árkád üzletközpontban bemutatott új innovációs fiók készpénzmentes, teljesen új, digitális megoldásokat nyújt tabletekkel, okos ATM-ekkel felszerelve.

Az innovatív fiók kiépítése hozzávetőleg 400 millió forintba került. A bank az ügyfelek ötleteit is várja, mivel ez a fiók mintául szolgál majd az új innovációs egységek létrehozásakor.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elmondta: az OTP már 3 éve elindította digitális fejlesztéseit, ennek eredményeként 38 jelentős és 70 kisebb fejlesztés zajlott a bankban. Az ügyfelek minden ötödik személyi hitelt digitálisan igénylik, és az elektronikus aláírást mintegy 1,1 millió ügyfelük használja. A céljuk az, hogy a fiókok a jövőben papír- és készpénzmentesek legyenek.

A digitalizáció miatt nincs szükség a fiókok számának jelentős csökkentésére, a fiókok működésekor azonban előtérbe kerülnek a tanácsadói jellegű szolgáltatások.

Csányi Sándor emlékeztetett: a Euromoney szaklap először választotta a régió bankjának az OTP-t, a MasterCard versenyén ismét az Év bankja lett a hitelintézet, emellett a 2018. leginnovatívabb bankja címet is elnyerte.

(Forrás: MTI, fotó: Balogh Zoltán)