Nemzetközi és magyar szakértők, vezető politikusok és gazdasági döntéshozók bevonásával Budapesten rendezik meg a think.BDPST innovációs konferenciát.

Az esemény a tervek szerint nemzetközi platformot biztosít Magyarország, a közép-európai régió és az Európai Unió innovációs lehetőségeinek újragondolására – mondta el Antall-Horváth Veronika, a főszervező Antall József Tudásközpont V4 és KEK irodájának vezetője a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) égisze alatt rendezett Telecom World konferencián.

Az eseményről szóló tájékoztatás szerint a 2016. március 8-10. között bemutatkozó esemény témái között szerepelnek a kutatás-fejlesztés gazdasági hatásai, az innováció szociális, oktatási és munkaerő-piaci dimenziói, valamint a tartalomfogyasztás átalakulása, a közösségi vállalkozások, a közszolgáltatások és a városi infrastruktúra jövője, illetve az új technológiák hordozta biztonsági kockázatok is.

A közlemény szerint Magyarországon működik a kontinens egyik legdinamikusabban felzárkózó innovatív szektora, 2007 óta e terület 67 százalékkal javított helyzetén az EU-átlaghoz képest.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatása szerint az egy főre jutó kutatás és fejlesztéssel kapcsolatos támogatás 120,5 euró, ami az összes újonnan csatlakozott uniós ország közül a negyedik legtöbb. A támogatás legnagyobb részét a gyógyszeriparba, a gépgyártásba és az információs technológiákba fektetik.

A think.BDPST-et a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzetközi Visegrádi Alap együttműködésével rendezik meg.

MTI