Az Európai Parlament brüsszeli vagy berlini látogatóközpontjában interaktív módon megismerhető a képviselők munkája és az európai integráció története.

A 2011 októberében nyílt brüsszeli Parlamentáriumot már több mint másfél millióan látogatták meg, a Tripadvisor turisztikai honlap pedig a legérdekesebb brüsszeli látnivalók között tartja számon – olvasható az Európai Parlament közleményében.

A brüsszeli Parlamentárium a hét minden napján várja az érdekelődőket, a belépés ingyenes. A látogatók interaktív multimédiás kalauz segítségével ismerhetik meg az EU történetét, az Európai Parlament és az uniós intézmények működését.

Minden információ elérhető az unió 24 hivatalos nyelvén, valamint angol, francia, holland és német jelnyelven. A Parlamentáriumon belül a mozgássérültek is akadály nélkül közlekedhetnek.

Szeptember 18-ig lehet megtekinteni a Parlamentárium új, „Searching for beauty” című időszaki kiállítását, amely fotókon, leírásokon és gifeken keresztül bemutatja, hogy mit jelent ma a szépség az emberek számára.

Interaktív kiállítás már Berlinben is

Májusban nyitotta meg kapuit az Europa Experience interaktív kiállítás Berlinben, amely szintén ingyenesen látogatható és a hét minden napján 10:00-től 18:00-ig várja az érdeklődőket. A parlament és az Európai Bizottság közös kiállításán a látogatók Európa történelméről és az uniós intézményekről tudhatnak meg többet az unió 24 hivatalos nyelvén.