Több mint félmilliárd forintos uniós támogatásból indít ingyenes jogsegély- és döntőbírói szolgáltatást a KISOSZ. A júliustól elérhető lehetőséggel három évig élhetnek a munkavállalók és a munkaadók.

Ingyenes jogsegély- és döntőbírói szolgáltatást vehetnek igénybe a munkavállalók és munkáltatók július 1-jétől 36 hónapon át az észak-magyarországi régióban – közölte a projektgazda, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). A közlemény szerint a szolgáltatást a régió 22 településén a személyes jogi tanácsadás keretében, valamint telefonon, e-mailen és online is igénybe lehet venni. A szövetség kitelepült szakmai rendezvényeken is biztosítja majd az gyfeleknek a jogsegély-szolgálatot. 

Első lépéseként az alternatív vitarendezés lépéseit dolgozzák ki. Ennek célja a bírósági peres eljárások megelőzése a munkavállalóknak és a vállalkozásoknak adott tanácsadás révén. Az 576 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló programról a www.jogpontok.hu honlapon lehet olvasni részletesen. (MTI)