A nyolcadik alkalommal megrendezendő Gallerry Weekend nyitónapján, pénteken kiállításmegnyitók és tárlatvezetések, szombaton az egyéni látogatások mellett ingyenes galériatúrákra várják az érdeklődőket Budapesten.

„Egybefonva – A kapcsolódás dimenziói” mottóval rendezi meg a Kortárs Galériák Egyesülete az idei művészeti fesztivált, amelyen a Deák Erika Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, az acb Galéria, a Horizont Galéria, a Kisterem Galéria, az Inda Galéria, a Knoll Galéria Budapest, a Molnár Ani Galéria, a TOBE Gallery, a Várfok Galéria, a Vintage Galéria és a Viltin Galéria vesz részt.

A művészeti esemény szombati napján négy különféle útvonalú túra várja az érdeklődőket három időpontban, jelentkezni online lehet.

Az A túra az acb Galériába – Ember Sári (Galéria), Gecser Lujza (Attachment) és Szarka Péter (Plus) kiállítására, majd a Knoll Galéria Budapestbe, Ludmila Hrachovinova tárlatára kalauzolja a közönséget.

A Deák Erika Galéria 25. évfordulós kiállításáról indul a B túra, amelyben Annie Morris brit, Helen Beard angol és Kristina Schuldt német művészek alkotásait láthatják az érdeklődők. Az Inda Galériában 15 magyar képzőművész munkáit, míg az idén 15 éves Viltin Galériában Vető Orsolya Lia egyéni kiállítását lehet majd meglátogatni.

A C útvonal az Einspach Fine Art & Photography galériából indul Dezső Tamás kiállításával, ezután a Várfok Galériában Orr Máté és Rácmolnár Sándor tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A D túra találkozóhelye a TOBE Gallery, ahol Luzia Simons Németországban élő brazil művész alkotásaival találkozhatnak a részvevők. A TOBE Cabinet-ben Patel Rebelo indiai származású alkotó munkái, a Molnár Ani Galériában csoportos kiállítás, a Vintage Galériában Andreas Fogarasi bemutatója várja a közönséget, a túra Szinyova Gergő tárlatával fejeződik be a Kisterem Galériában.

Az idei Gallery Weekend programsorozat központi gondolata a kapcsolódás – a művészethez, a körülöttünk élőkhöz és önmagunkhoz.

(Forrás: MTI, fotó: TOBE Gallery/Luzia Simons)