Ingyenes előadásokkal segítik a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális fejlődését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által életre hívott Modern Vállalkozások Programja! – Vállalkozz digitálisan! projekt, mert a magyar cégek jelentős digitális hátrányban vannak az európai versenytársaikhoz képest.

A Modern Vállalkozások Programja! – Vállalkozz digitálisan! program 2016 tavaszán indult egyebek között díjmentes infokommunikációs tanácsadást és auditot nyújtanak a cégeknek, különös tekintettel a tájékoztatásra a rendelkezésre álló pályázati forrásokról. A kkv-k számára országszerte 127 információs napot rendeznek. Eddig megrendezett 59 információs napra több mint 3000 vállalkozó regisztrált. 

A projektet az MKIK koordinálásával megvalósító konzorcium tagjai a kamara mellett az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A programban a 27 IKT tanácsadó eddig több mint 2300 cégvezetőnek nyújtott tanácsadást és végezte el az auditálást. A vállalkozások több mint 50 százaléka a javasolt fejlesztések bevezetését követően megkapta a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést.

 Az informatika audit rávilágít arra, hogy a magyar cégeknek iparágtól függetlenül van még hova fejlődniük IT területen. Nem használják tudatosan a digitális eszközök kínálta lehetőségeket, ezzel jelentős digitális hátrányba kerülhetnek európai uniós versenytársaikkal szemben – írja közleményében az MKIK. (MTI)