Megkapta a jogerős építési engedélyt, így hamarosan kezdődhet Budapest legmagasabb A-kategóriás irodaháza, a Twist-Budapest City Tower torony-irodaház építése.

A 23 emeletes, 37 ezer négyzetméter bérbe adható területet kínáló iroda-felhőkarcoló a főváros XIII. kerületében a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésben, a közösségi közlekedés egyik fontos csomópontjában épül fel – közölte a GTC Magyarország ingatlanfejlesztő cég. 

Az épület háromszintes mélygarázsban 580 parkolóhelyet és 24 elektromos töltőállomást is létesítenek. A bérlőket kiszolgáló szolgáltatások és kiskereskedelmi egységek alapterülete pedig meghaladja az ezer négyzetmétert.

A GTC Magyarország, amely a varsói tőzsdén jegyzett GTC SA tagja, az alapítása óta eltelt 18 évben öt nagy iroda beruházást hajtott végre Budapesten, és összesen mintegy 141 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkezik.

Nyilvános cégadatok szerint a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. nettó értékesítési árbevétele 2017-ben 264,8 millió forint volt az előző évi 381 millió forinttal szemben. A tavalyi évet a társaság mintegy 506 millió forint veszteséggel zárta, egy évvel korábban vesztesége 2,7 milliárd forint volt. (MTI)