Eltörli a kormány a haszonjárművek lízingelésekor fizetendő vagyonátruházási illetéket. A munkanélküliek mellett pedig a pályakezdő fiatalok is kaphatnak állami támogatást ahhoz, hogy hivatásos gépjárművezetők legyenek.

A kormány a logisztikai, a közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a haszonjárművek esetében biztosított vagyonátruházási illetékmentességet a lízing keretében megszerzett haszonjárműveknél is biztosítja a jövőben. Ilyen haszonjármű lehet a nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi (félpótkocsi) és az autóbusz – az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.    

A kormány a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási ágazatot érintő egyes intézkedéseket áttekintve azzal is egyetértett, hogy a hivatásos gépjárművezetők képzésére vonatkozó állami forrásokat a munkanélküliek mellett a pályakezdő fiatalok részére is  biztosítani kell. Ezért felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a nemzetgazdasági miniszter bevonásával és a miniszterelnöki megbízottal együttműködve tegye meg a szükséges intézkedéseket. (MTI)