Az MNB gyanúja szerint engedély nélkül szervez be ügyfeleket, végez függő ügynöki tevékenységet a Pannon Equity Kft. A felügyelet megtiltotta a cégnek a további ügyfélszerzést és vizsgálatot indított a társasággal szemben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárást indított a társasággal szemben. A jegybank arra kíváncsi, a Pannon Equity végez vagy végzett korábban a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet. Az MNB nyilvántartásaiban a cég nem szerepel, így engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat.

Befektető-védelmi okokból a jegybank hétfőn közzétett végzésében – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve – azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank – eddigi gyakorlatával összhangban – már korábban közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését a Pannon Equity-re vonatkozóan honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában.