A dokumentum-feldolgozási költségek a nem kritikus kiadások közé tartoznak. Ez azonban sok vállalkozás esetében nem igaz.

Ahhoz, hogy a dokumentum-feldolgozás költségeit követhessük, olyan megoldás szükséges, amellyel a komplex folyamatok komplex módon kezelhetők, de úgy, hogy a felhasználók könnyedén működtethessék – írja a computerworld.hu.

Ilyen megoldás a KYOCERA szerver alapú alkalmazása, a KYOCERA Net Manager (KNM), amely egyszerre áramvonalasítja és teszi biztonságossá a dokumentumok menedzsmentjét. A beágyazott Print&Follow fokozza a nyomtatók hatékonyságát, egyúttal felgyorsítja a nyomtatási folyamatot.

A felhasználó ahelyett, hogy egy adott eszközre küldene dokumentumot, a KNM szerverhez továbbítja, amely hozzáfér az iroda összes eszközéhez. Az adott dokumentum bármelyik éppen szabad eszközzel kinyomtatható, s ezzel rövidíthetők a nyomtatási sorok.

A dokumentumok átfogó biztonsága növekszik, mert az eszköz addig nem bocsájtja ki a dokumentumot, amíg a feladója be nem jelentkezik és nyomtatásra ki nem választja a szóban forgó dokumentumot.

A KNM előnyei:

A nyomtatás, a másolás és a szkennelés csak azután kezdődik, hogy a felhasználó bejelentkezett a kiválasztott eszközön, a helyi biztonsági előírásoknak megfelelő módszereket alkalmazva.

A Secure & Easy Scan gyors, egy-kattintásos működtetést tesz lehetővé, amely könnyen használható és biztonságos.

A felhasználók nyomon követhetik saját nyomtatási mennyiségeiket, a menedzserek jobban felügyelhetik és csökkenthetik a nyomtatási költségeket. A nyomatok követése önmagában hozzájárulhat a nyomtatott oldalak csökkentéséhez.