Szeptember végén kezdődhetnek a tárgyalások a munkaadói, munkavállalói járulékcsökkentésről a kormány és az érdekképviseletek között. Arra van a legnagyobb esély, hogy a béremelésként odaadott többletpénz lenne járulékmentes vagy alacsonyabb lenne az elvonás.

A tárgyalások előtt már több forgatókönyvről folynak informális egyeztetések. A megegyezés nem lesz egyszerű, mivel a szakszervezetek inkább a munkavállalók költségeit, míg a munkaadók inkább saját járulékaikat csökkentenék. Az bizonyos, hogy a dolgozó mindkét esetben jól jár, de figyelni kell a nagy ellátórendszerek, a nyugdíj- és egészségügyi kassza stabilitására is.

A Magyar Idők úgy tudja, az egyik felvetett javaslat szerint kézenfekvő lenne a bérnövekményre rakódó járulék csökkentése vagy annak teljes elvonása. Abban az esetben, ha a munkavállaló bruttó 100 ezer forintot keres, de a munkaadója felemeli a fizetését 150 ezer forintra, akkor az 50 ezer forintos különbözet után már ne kelljen egyik félnek sem járulékot fizetni, vagy a járulék mértéke legyen jóval alacsonyabb a különbözetnél.

Ez ugyanis nem okozna akkora bevételkiesést az egészségügyi és nyugdíj-ellátórendszernek, mintha ezeket a járulékokat csökkentenék. Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a lap kérdésére kedvezőnek nevezte az elképzelést. A szakszervezeti elnök azt sem tartja kizártnak, hogy első körben a hiányszakmákban, a feldolgozóiparban, a mezőgazdaságban vagy a kereskedelemben vezessenek be könnyítéseket.

A munkaadók elsősorban a munkavállaló után fizetendő járulékok csökkentését szeretnék. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára emlékeztetett: a munkaerő után fizetendő munkáltatói járulék Magyarországon az egyik legmagasabb a térségben, ami hátrányt okoz a vállalkozások versenyképességében, ezért mindennemű mérséklést üdvözölnek.

A megtakarított összeget a vállalkozások nemcsak a munkabérekre fordíthatnák, de beruházásokat is megvalósíthatnának, új munkaerőt vehetnének fel, ezáltal csökkenne a munkaerőhiány is.