Mediterrán fesztivál, Harley-Davidson Open Road Fest, Főzdefeszt, Margó Irodalmi Fesztivál, Diadal napja, Cseresznyefesztivál, Pilisi Kóstoló, Savaria Nemzetközi Táncverseny, Ünnepi Könyvhét, Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja, DUDIK Fesztivál, Kispesti Városünnep: a hét programjai közül válogattunk.

2016. június 6-12. Mediterrán fesztivál

Egy hét, Olaszország, Spanyolország, Görögország és Horvátország jegyében. Az egyhetes rendezvény legnagyobb érdeklődésű eseménye az ingyenes Mediterrán Bor és Pezsgőfesztivál, amelynek a Klauzál tér és a frissen felújított Vásárcsarnok ad helyet. Az eseményen mediterrán éttermek, bárok, borászatok, cukrászatok, utazási irodák, nyelviskolák, és számos, a mediterrán országokhoz kapcsolódó szolgáltató várja a fesztivál vendégeit. Vespa felvonulás és szépségverseny, retro olasz autók bemutatója, mediterrán filmhét és még számos ingyenes program.

2016. június 8-12. Harley-Davidson Open Road Fest (Alsóörs)

A fesztivál 5 napja alatt több, mint 30 – hazai és külföldi világsztárokat felvonultató – koncert és sok-sok egyéb program várja a látogatókat. Az se tartson vissza ha nincs motorod, mert ez mindenkinek szól! Mindenkiben van egy kis Harley…

2016. június 10-12. 11. Főzdefeszt

Ismét új helyszínen lesz a fesztivál, de nem túl messze az eddigiektől: a Városligeti Napozóréten, egy percre az Olof Palme sétánytól, a PECSA szabadtéri színpada mellett. A több száz féle magyar és külföldi újhullámos sör mellé több tucatnyi street food árus és food truck kínál harapnivalót.

2016. június 8-12. Margó Irodalmi Fesztivál

Felolvasó és szerzői estek, koncertek, könyvbemutatók, slam poetry, igazmondó show- több tucatnyi program és akció, öt napon át.

2016. június 10-12. Diadal napja (Várpalota)

A háromnapos esemény alatt megelevenedik a végvári vitézi élet és a legendás 1566-os várostrom, amikor Arslan budai pasa mintegy 8000 emberrel vonult fel, hogy bevegye a várat. A kevesebb mint 200 védő és kapitányuk, Thury György vitézségének köszönhetően a vár nem esett el, erről a dicső győzelemről emlékeznek meg a Diadal Napjával.

2016. június 11-12. XV. Cseresznyefesztivál (Szomolya)

A szomolyai rövid szárú fekete cseresznye világszerte híres. A településen minden esztendőben megülik ennek a csodálatos gyümölcsnek az ünnepét. A fesztiválon gasztronómiai finomságok mellett szórakoztató programok várják a látogatókat.

2016. június 12. Pilisi Kóstoló (Budakalász)

Egy igazi közösségépítő program, ahol baráti és szakmai társaságok sütnek-főznek finomabbnál finomabb falatokat. A már hagyománnyá vált főzőversenyre várják a lelkes, főzni vágyó csapatokat. A belépés ingyenes.

2016. június 11. 51. Savaria Nemzetközi Táncverseny (Szombathely)

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

2016. június 9-13. 87. Ünnepi Könyvhét

A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban, 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik.

2016. június 7-9. Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja

A fesztivál 18. évadából a Francia Intézet is kiveszi a részét, mégpedig két olyan válogatással, amelyek ebben a pár napban a világ 28 országában láthatók egyidejűleg. A Franciaországból útjára indult mustrán a tapasztalt régi motorosok mellett ígéretes tehetségek mutatják be legfeljebb 3 perces alkotásaikat, amelyek gyakran nevetséges összegekből forogtak. A megszokott nemzetközi válogatáson felül a programban idén a nők jutnak nagyobb szerephez. Ennek megfelelően a 2016-os zsűri elnöke női filmrendező, a francia Aura Atika.

2016. június 9-12. DUDIK Fesztivál (Dunaújváros)

Idén is megtartják Dunaújváros egyik legnagyobb szabadtéri zenei fesztiválját a DUDIK-ot. A rendezvénynek idén is az Alsó Duna-part ad otthont. A négy napos eseményen csaknem 40 zenekar lép fel.

2016. június 12. Kispesti Városünnep

A Templom téri rendezvény minden korosztálynak – a babáktól a szeniorokig – igényes kikapcsolódást tud nyújtani.