Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén – tájékoztatott az elismerést alapító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben. A díjat a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át.

A méltatás szerint az idei díjazott – kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához – kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig.

Olyan embernek adták át a díjat – fűzték hozzá -, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez.

A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa. Kiemelte: az egész évnek „markáns sporttematikája” lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

(Forrás: MTI, fotó: budapestinfo.hu)