Az i-Cell Kft. várakozásai szerint 2017-hez hasonlóan az idén is tízezer elektronikus útdíj-bevallásra alkalmas fedélzeti eszközt (OBU) értékesít majd.

Az i-Cell Kft. 2013-ban, a megtett úttal arányos útdíj-fizetési rendszer indulásakor adta el eddig a legtöbb fedélzeti eszközt, közel 20 ezer darabot, ami akkor nagyságrendileg 500 millió forint árbevételt eredményezett. Az i-Cell Kft. által menedzselt rendszerben 2018. elejéig már több mint 35 ezer, a cég által forgalmazott fedélzeti eszközt regisztráltak és használnak napi szinten útdíj-bevallásra. A társaság nagyságrendileg a piac 25 százalékát fedi le. 

A 41 aktív munkavállalót foglalkoztató cég kiemelten útdíj-bevallási közreműködőként tevékenykedik, ugyanakkor üzletágai közé tartozik a műholdas gépjárműkövetés (i-Fleet) és a közlekedés-informatikai megoldások (i-Ticket) értékesítése és fejlesztése is. Emellett mobilfizetési és agrárinformatikai technológiák terén is végez szakmai tevékenységet. 

Az i-Cell Kft. közlése szerint a társaság a 2016-os lezárt üzleti évben 1,171 milliárd forint árbevételt ért el, ami 140 millió forinttal maradt el a 2015-ös év árbevételétől. A cég 2016-ban adózás után 448 millió forint nyereséggel zárt, az előző évben pedig 460 millió forint nyereségre tett szert. (MTI)