Idén július végéig 16 százalékkal költöttek többet az OTP SZÉP-kártyásai, mint tavaly az első hét hónapban. Nyáron gyakrabban vesszük elő a plasztikot: az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP-kártyájukkal.

A július végéig felhasznált, 43 milliárd forintnyi OTP SZÉP-kártyás juttatások több mint egyharmadát, mintegy 16,5 milliárd forintot a nyári hónapokban költötték el a kártyabirtokosok. A kártya egyes alszámláin felhalmozott juttatásokkal a nyári kiadások többségét – szálljanak meg akár egy családi panzióban, egy wellness szállodában, vagy menjenek hajókirándulásra – fedezhetik a kártyabirtokosok. Az elfogadóhelyek számának folyamatos növekedésével mostanra több mint 53 ezer felhasználási lehetőség közül választhatnak – írja közleményében a bank.

 A SZÉP-kártyabirtokosok tudatosan használják fel a kártyájukra feltöltött juttatásokat. Az adatokból kitűnik, hogy a nagyobb összegeket a nyári időszakra tartalékolják – mondja Kuhárszki Andrástól, az OTP bankszámla főosztályának igazgatója. A családi nyaralásokon, balatoni hétvégeken túl a fesztiválokra is érdemes magunkkal vinni plasztikunkat, hiszen a szállástól kezdve az étkezésen át a fesztiválbérletig szinte mindent kifizethetünk a SZÉP-kártyán felhalmozott juttatásainkkal.

Az utóbbi években augusztus a költések szempontjából, az egész évet tekintve kiemelkedő hónap volt. A kártyakibocsátó várakozásai szerint ez idén sem lesz másképp. Annak ellenére sem, hogy idén az augusztus 20. hétvégére esik. A népszerű wellness és termálfürdők mellet az ország egyik meghatározó turisztikai vonzerejének számító Sziget Fesztivál belépőjegyeit is megvásárolhatták az OTP SZÉP-kártyájukkal a kártyabirtokosok. Akik erről az eseményről lemaradtak, még bepótolhatják a fesztiválszezont az augusztus végi kisebb rendezvényeken.