Az előző negyedévhez képest is több mint öt százalékos növekedés figyelhető meg, a bővülés hátterében számos tényező áll.

Varga Mihály pénzügyminiszter a legfrissebb beruházási adatokat értékelve elmondta, a bővülés a befektetéseket támogató kormányzati intézkedéseknek, többek között az egyszámjegyű társasági adónak, a csökkenő munkáltatói terheknek és a fejlesztési források megfelelő felhasználásának köszönhető.

A miniszter kiemelte, a harmadik negyedéves huszonkét százalékos beruházás bővüléshez az ingatlanszektor, a szállítás-raktározás, valamitn az energiaipari beruházások járultak hozzá a legnagyobb mértékben és a növekedés várhatóan az év hátralevő részében is folytatódik.

Varga Mihály elmondta, az év második negyedévéhez képest 5,1 százalékkal magasabb mostani bővülésének hátterében számos tényező, többek között az építési beruházások 25 százalékos növekedése áll. A pénzügyminiszter hozzátette, az Európai Unióban legalacsonyabb társasági adókulcs is azt üzeni, hogy érdemes Magyarországon vállalkozni és hosszú távon gondolkodni.

A Pénzügyminisztérium közleményéből kiderül, 2017-ben a magyar beruházási ráta mind az uniós, mind a visegrádi országok átlagát felülmúlta, az idei első három negyedévben már 5.321 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre.

(Fotó: Pixabay)