Tavaly év eleje óta közel 13 százalékkal, 21 egységgel bővült az OMV márka alatt működő töltőállomások száma Magyarországon. Idén augusztustól nyolc, egykori Avanti-kút OMV-színekben folytatja tevékenységét, emellett két töltőállomás csatlakozott a cég hálózatához.

Jelentős hálózatfejlesztést hajtott végre az OMV Hungária Kft. Magyarországon. Tavaly tizeneggyel, az idei első hét hónapban pedig további tízzel nőtt az OMV-márkájú benzinkutak száma, a hazai hálózat ezzel 186 tagúra bővült. Az OMV-színekben működő benzinkúthálózat bővülése a 2016 eleji bázishoz mérten megközelíti a 13 százalékot – közölte a vállalat.

Az idei töltőállomás-nyitások között szerepel a Csongrádon és Gyöngyösön működő OMV-kút, illetve a társaság az elmúlt napokban fejezte be nyolc Avanti-töltőállomás átmárkázását is. Keszthelyen, Jánossomorján, Sátoraljaújhelyen, Ózdon, Nagykőrösön, Albertirsán, Üllőn és Tatán már OMV-töltőállomásként működnek ezek az egységek.

Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV-töltőállomásokra jellemző szolgáltatási és termékkínálatot. A SuperShop- és Routex-kártyákat már az átalakítást követően elfogadják, valamint Pick Pack csomagátvételi pontként működnek, illetve a megszokott, kiváló minőségű, OMV-adalékokat tartalmazó alapüzemanyagokat is kínálják.

Az OMV töltőállomás-hálózatának bővítése is jelzi a társaság erősödő szerepét a hazai üzemanyagpiacon – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. A bővülés a vállalat szándékai szerint az év hátralevő részében is folytatódik, jelenleg is zajlik további töltőállomás-akvizíciók gazdasági lehetőségeinek elemzése – tette hozzá.