A Sirha Budapest szakkiállítás több mint 20 ezer szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba a múlt héten.

A kiállítás három napja alatt a szakmai látogatók egy igazán egyedi rendezvényen találhattak meg mindent, ami a saját üzleti vállalkozásukhoz szükséges. 400 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken, dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek, éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig – olvasható a Turizmus Online-on.

A Sirha Budapest kiállítás több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a vendéglátás és élelmiszeripar területéről. A látogatók 24 százaléka étterem és vendéglátóiparból, 16 százaléka élelmiszeriparból, 15 százaléka sütő-, illetve cukrásziparból, 14 százaléka kereskedelemből, 10 százaléka szállodaiparból és 8 százaléka a szolgáltatóiparból érkezett.

A látogatók 38 százaléka tulajdonos vagy cégvezető, 23 százaléka értékesítő és beszerző, 12 százaléka, pedig séf, cukrász és pék.

Május 10-11-én a kiállítás látta vendégül a Bocuse d’Or európai döntőjét, a híres nemzetközi szakácsversenyt, melynek nézői Európa 20 legjobb szakácsának megmérettetését követhették figyelemmel. A világhírű séfek, Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or európai döntőjének elnöke, Serge Vieira, a zsűri elnöke, Rasmus Kofoed, tiszteletbeli elnöke a verseny során Széll Tamás munkáját értékelte Európa legjobbjának.