Várhatóan egy hónapon belül megkezdődik a Quaestor-ügyfelek Saxo Bankhoz kihelyezett vagyonának kiadása – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft.

Befejeződött a Quaestor ügyfeleinek Saxo Banknál, mint letétkezelőnél lévő vagyonára vonatkozó vizsgálat, amely megállapította, hogy a felszámolás kezdő napján az ügyfelek számláin nyilvántartott pénzeszközöket és pénzügyi eszközöket (például részvények, kötvények) ki lehet adni. Az eszközök kiadása várhatóan július 18-tól kezdődik. 

A Quaestor Értékpapír Zrt. elleni felszámolási eljárásban lefolytatott vizsgálat alapján az ügyfelek eQTRADER nyilvántartás szerinti, Saxo Bank letétkezelőnél elhelyezett pénzeszközei és pénzügyi eszközei rendelkezésre állnak. A felszámoló az ügyfélvagyon kiadásának lebonyolítása érdekében megállapodást kötött az Equilor Befektetési Zrt.-vel, az ügyfelek július 18-tól, személyesen kezdeményezhetik a társaságnál az ügyintézést. A kiadás további részleteiről a felszámoló folyamatosan értesíti az érintetteket saját honlapján. 

A közlemény kitér arra is, hogy a Webconnect rendszer elérhetősége a kiadási folyamat előkészítésével kapcsolatos intézkedések miatt megszűnik. Az ügyfelek a felszámolás kezdő napján meglévő, a felszámolás alatti időszakban történt egyéni változások alapján rendelkezésre álló egyenleg átvételére jogosultak. A felszámoló az egyéni ügyfélegyenlegeket postai úton megküldi az ügyfeleknek. A kiadott pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költségét illetően az üzletszabályzat 11.4. pontja, továbbá az üzletszabályzat mellékletét képező kondíciós listában foglaltak az irányadóak – hívja fel a figyelmet a felszámoló. (MTI)