Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak operatív ellenőrzésre február végén és március első napjaiban.

Kiemelt ellenőrzési témakörök: közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedők

A NAV megyei fővárosi igazgatóságai február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit vizsgálják.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 11. között kiemelten ellenőrzik az Országos Étterem Héten résztvevő vendéglátóknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Az igazgatóság munkatársai februárban a belvárosi vendéglátóknál, kereskedőknél és szolgáltatóknál végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Kelet-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. február második felében fokozottan ellenőrzi a kis- és nagykereskedőket az Asia Center és a China Mart területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a ruházati kiskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. Ezen felül forgalomszámlálást is végezhetnek.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 19. és 28. között Komlón, Sellyén, Pécsett, Szentlőrincen és Szigetváron elsősorban a vegyeskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálást is végeznek a NAV szakemberei.

Békés megye

2018. február 28-án a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai iskolabüféket ellenőriznek. A revizorok a nyugtaadás ellenőrzése mellett forgalomszámlálást is végeznek.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 9. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 26. hétfő: Gyöngyös
 • február 27. kedd: Hatvan
 • február 28. szerda: Pétervására
 • március 1. csütörtök: Poroszló
 • március 2. péntek: Novaj

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 9. héten:

 • február 26. hétfő: Tiszafüred és környéke
 • február 27. kedd: Mezőtúr és környéke
 • február 28. szerda: Szolnok és környéke
 • március 1. csütörtök: Karcag és környéke
 • március 2. péntek: Törökszentmiklós és környéke

A revizorok az üzletekben számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását is vizsgálják. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 9. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 26. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • február 27. kedd: Pásztó és környéke
 • február 28. szerda: Rétság és környéke
 • március 1. csütörtök: Bátonyterenye és környéke
 • március 2. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét. (Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik Nőnap alkalmából a virágkereskedőket 2018. február 26. és március 8. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február hónapban fokozottan ellenőrzik a cukrászdákat és a pékségeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 9. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 26. hétfő: Nyíregyháza
 • február 27. kedd: Nagyhalász, Dombrád
 • február 28. szerda: Kisvárda, Döge
 • március 1. csütörtök: Fehérgyarmat
 • március 2. péntek: Újfehértó

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják, s kiemelt figyelmet fordítanak a kereskedők és a vendéglátók ellenőrzésére. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 20-tól kiemelten ellenőrzik a ruházati kiskereskedőket. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai február 26. és 28. között az ajkai, pápai és a veszprémi járások területén kiemelten ellenőrzik a ruházati kiskereskedőket, valamint a pékségeket. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája ITT érhető el.