Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagy valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 19. héten.

A kiemelt ellenőrzések

ugyanazok, mint a korábbi a hetekben: a NAV megyei és fővárosi igazgatóságai

 • április 16-tól a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,
 • március 13-tól a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését,
 • február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit

vizsgálják.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai május 7. és 9. között Pécsen, Pécsváradon, Sásd vonzáskörzetében, valamint Siklóson végeznek ellenőrzéseket.

Pécsváradon a használtcikk-kereskedők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Sásd vonzáskörzetében elsősorban a gazdaboltokat keresik fel a revizorok. Siklóson a vendéglátók számíthatnak a NAV munkatársaira, akik elsősorban a számla- és nyugtaadást vizsgálják. Emellett a megyeszékhelyen is számítani lehet az adóhivatal fokozott jelenlétére, különösen a szépészeti szolgáltatóknál és személyszállítóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. május 7. és 13. között Sárbogárdon, Cecén, Előszálláson ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, illetve az online pénztárgép használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 7. és 13. között fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátóhelyeket.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és forgalomszámlálás keretében az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 7. és 11. között:

 • május 7. hétfő: Nyíradony
 • május 8. kedd: Hajdúböszörmény
 • május 9. szerda: Hajdúnánás
 • május 10. csütörtök: Hortobágy, Egyek, Tiszacsege
 • május 11. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 7. hétfő: Gyöngyös
 • május 8. kedd: Hatvan
 • május 9. szerda: Heves
 • május 10. csütörtök: Nagyvisnyó
 • május 11. péntek: Kál

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 7. és 11. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 7. hétfő: Salgótarján és környéke
 • május 8. kedd: Balassagyarmat, Szécsény és környéke
 • május 9. szerda: Pásztó és környéke
 • május 10. csütörtök: Érsekvadkert és környéke
 • május 11. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. május 14. és 20. között a ceglédi piaccsarnokban működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik májusban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat is. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik továbbá a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 7. és 11. között kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, illetve az ehhez kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb. teljesítését, a foglalkoztatás szabályszerűségét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • május 7. hétfő: Szedres, Nagydorog
 • május 8. kedd: Paks
 • május 9. szerda: Szekszárd
 • május 10. csütörtök: Iregszemcse, Magyarkeszi
 • május 11. péntek: Bátaszék, Decs

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében.

Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 7. és 11. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 7. hétfő: Sümeg
 • május 8. kedd: Veszprém
 • május 9. szerda: Várpalota
 • május 10. csütörtök: Csopak
 • május 11. péntek: Balatonalmádi

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.”

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 7. és 13. között kiemelten ellenőrzik a fagylaltárusokat és cukrászdákat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áru eredetét és a pénzkészletet is vizsgálhatják.

A NAV szakemberei az üzletekben fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek kiemelten az alkohol forgalmának ellenőrzésére is.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”