Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagy valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 20. héten.

Kiemelt ellenőrzések

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai kiemelten vizsgálják

 • a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,
 • a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését, és
 • a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik május 14. és 20. között Kecelen a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését a vendéglátóhelyeken és a kereskedőknél. A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai május 14. és 16. között Pécsett, Pécsváradon, Szászváron, Bólyban, valamint Mohácson és környékén végeznek ellenőrzéseket.

A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, a zöldség- és gyümölcstermesztők számíthatnak ellenőrzésekre, míg Pécsváradon, Szászváron és Bólyban az élelmiszer-kereskedőknél és a vendéglátóknál ellenőrzik a revizorok a számla- és nyugtaadást, valamint a szabályos foglalkoztatást.

Mohácson és környékén a hús- és hentesáru kereskedőknél, a ruhakereskedőknél, valamint a pékségekben jelenhetnek meg az ellenőrök, ahol a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgép használatát is ellenőrzik, emellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. május 14. és 18. között a piacokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét az áruk eredetét, illetve az online pénztárgép használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 14. és 20. között fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és forgalomszámlálás keretében az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 14. és 18. között:

 1. május 14. hétfő: Vámospércs, Nyírmártonfalva
 2. május 15. kedd: Hajdúszoboszló, Hajdúszovát
 3. május 16. szerda: Nyírábrány, Fülöp
 4. május 17. csütörtök: Sáránd, Hajdúbagos
 5. május 18. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 14. hétfő: Szécsény és környéke
 • május 15. kedd: Balassagyarmat és környéke
 • május 16. szerda: Pásztó és környéke
 • május 17. csütörtök: Szécsény és környéke
 • május 18. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. május 14. és 20. között a ceglédi piaccsarnokban működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság szakemberi kiemelten ellenőrzik májusban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat, valamint (június 30-ig) a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő településeken végez ellenőrzéseket május 14. és 18. között:

 • 14. hétfő: Balatonboglár
 • 15. kedd: Siófok
 • 16. szerda: Balatonszárszó
 • 17. csütörtök: Zamárdi
 • 18. péntek: Kaposvár, Balatonföldvár

Az ellenőrzések a nyári szezon közeledte miatt egyre nagyobb mértékben érintik a Balaton-parti településeket. A fenti településeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok.

Emellett a fagylaltosok is fokozottan számíthatnak az ellenőri jelenlétre.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében.

Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”