Az ADÓtraffipax „elárulja”, hogy az adóhivatal igazgatóságai hol és kinél terveznek nagy valószínűséggel operatív ellenőrzést. A 17. hétre érvényes bejegyzések.

Kiemelt ellenőrzések

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai

 • április 16-tól a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,
 • március 13-tól a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését,
 • február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit

vizsgálják.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. áprilisban kiemelten ellenőrzik az autógumi-szerelőket és -javítókat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik április 23. és 29. között Kiskőrösön a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgépek üzemeltetését a kereskedőknél.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai április 23. és 25. között Pécsett, Babarcon, Bólyban, Komlón, Kozármislenyben, Mohácson, Szajkon valamint Pécsváradon végeznek ellenőrzéseket.

Babarcon, Bólyban és Szajkon a Nemzeti Dohányboltokban lehet számítani a revizorok megjelenésére, ahol a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Kozármislenyben és Pécsváradon főként az élelmiszer és vegyes-cikk kiskereskedelmi üzletekben, Komlón és Mohácson a helyi piacokon ellenőrzik a NAV munkatársai a számla- és nyugtaadást.

Pécsett továbbra is lehet számítani a hivatal munkatársainak megjelenésére, különösen a gépjármű javítási, karbantartási tevékenységet végző adózóknál.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 23. és 27. között fokozottan ellenőrzik a facsemeteárusok, kertészetek, virágárusok, zöldségesek értékesítéseinek bizonylatolását, továbbá az értékesítésben közreműködők biztosítási jogviszonyának szabályszerű bejelentését. A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak fokozottabb ellenőrzésekre:

 • április 23. hétfő: Mályi
 • április 24. kedd: Szerencs
 • április 25. szerda: Edelény
 • április 26. csütörtök: Szikszó
 • április 27. péntek: Miskolc

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. április 23. és 27. között Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és az online pénztárgép használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 27-én és 28-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Az igazgatóság munkatársai áprilisban fokozottan ellenőrzik a ruhakészítéssel, -javítással és -tisztítással foglalkozó szolgáltatókat Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. április 23. és 27. között:

 • április 23. hétfő: Létavértes
 • április 24. kedd: Berettyóújfalu
 • április 25. szerda: Biharkeresztes
 • április 26. csütörtök: Nádudvar
 • április 27. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 17. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 23. hétfő: Gyöngyös
 • április 24. kedd: Hatvan
 • április 25. szerda: Abasár
 • április 26. csütörtök: Poroszló
 • április 27. péntek: Füzesabony

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2018. áprilisban fokozottan ellenőrzik a megye területén az idény jelleggel zöldség-gyümölcsöt, virágot árusítókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 3. és 30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgép üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat. Az adóellenőrök a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek mellett a számla- nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 17. hét valamennyi napján Bátonyterenyén tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az online pénztárgéppel rendelkezőknél vizsgálják az üzemeltetés szabályszerűségét, valamint a számla- és nyugtaadást. Az adóellenőrök emellett ellenőrizhetik a foglalkoztatottak bejelentéseit és a forgalmazott áruk eredetét is.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság szakemberei 2018. április 3. és 30. között kiemelten ellenőrzik a kertészeteket, gazdaboltokat, ruhatisztítókat, autómosókat, gumiszerelőket és -javítókat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 19. és 27. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb. teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • ápilis 23. hétfő: Dunaföldvár, Bölcske
 • április 24. kedd: Hőgyész, Szakály
 • április 25. szerda: Szekszárd
 • április 26. csütörtök: Simontornya, Pincehely
 • április 27. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április utolsó hétvégéjén kiemelten ellenőrzik a megye területén megrendezésre kerülő vásárokon, alkalmi rendezvényeken tevékenységet végző adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2018. április 23. és április 27. között kiemelten ellenőrzik a szépészeti szolgáltatást nyújtó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A revizorok folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében. Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 23. és május 4. között a ballagásokhoz kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a szolgáltatókat, valamint a ruházati-, óra- és ékszer-kiskereskedőket.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 23. és 29. között fokozottan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél a napi bevétel jelentős aránya bankkártyás fizetésből származik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áru eredetét és a pénzkészletet is vizsgálhatják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”