Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 4-ével kezdődő 23. héten.

Kiemelt ellenőrzések

Elindul egy új kiemelt ellenőrzés: az adóhivatal a múlt héten jelentette be, hogy igazgatóságai június 4-től

 • a jellemzően kiskereskedelmi tevékenységet folytató, különösen a több éve bevallást be nem nyújtó, illetve az online pénztárgép által szolgáltatott adatokhoz képest bevallási adataikban jelentős eltéréssel rendelkező adózókat vizsgálják.

A három régebben megkezdett kiemelt vizsgálat napirenden maradt: a megyei és fővárosi igazgatóságok a 23. héten is kiemelten vizsgálják

 • a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,
 • a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését, és
 • a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 4. és 8. között kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandok környékén működő kereskedőket, továbbá a fodrászati-, szépségápolási- és egészségmegőrző vállalkozásokat. Emellett a taxi személyszállítást végzők is számíthatnak ellenőrzésekre.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik június 4. és 10. között Kalocsán a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését a vendéglátóhelyeken és a kereskedőknél. A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei ellenőrei június 4. és 6. között Bólyban, Harkányban, Mohácson, Pogányban, Siklóson valamint Szigetváron végeznek ellenőrzéseket.

Bólyban és Pogányban a kiskereskedők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök különösen az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Siklóson és Harkányban elsősorban a cukrászdákban, vendéglátó egységekben ellenőriznek a revizorok. Mohácson és Szigetváron a piaci kiskereskedőknél, valamint a fizikai közérzetjavító szolgáltatóknál jelenhetnek meg a szakemberek. Itt is a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják a hivatal munkatársai. A pénztárgép szabályszerű használatának ellenőrzésekor forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A megyeszékhelyen a vendéglátók, illetve a szabadidős tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatók számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 7-én az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. június 4. és 8. között a zöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, illetve az online pénztárgépek megfelelő használatát.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. június 4. és június 8. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 4. hétfő: Tát és környéke
 • június 5. kedd: Komárom és környéke
 • június 6. szerda: Dorog és környéke
 • június 7. csütörtök: Kisbér és környéke
 • június 8. péntek: Tatabánya és környéke

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, de akár forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. június 4. és 8. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 4. hétfő: Bátonyterenye és környéke
 • június 5. kedd: Rétság és környéke
 • június 6. szerda: Szécsény és környéke
 • június 7. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • június 8. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő településeken végez ellenőrzéseket június 4. és 8. között:

 • 4. hétfő: Kaposvár, Siófok
 • 5. kedd: Zamárdi
 • 6. szerda: Tab, Szántód, Balatonföldvár
 • 7. csütörtök: Siófok, Nagyatád
 • 8. péntek: Fonyód, Balatonfenyves

A fenti településeken és környékükön a nyári előszezonban működő kereskedőknél, szolgáltatóknál vizsgáljak a revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 23. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 4. hétfő: Napkor, Levelek
 • június 5. kedd: Vásárosnamény
 • június 6. szerda: Kótaj, Kemecse, Ibrány
 • június 7. csütörtök: Záhony
 • június 8. péntek: Nyíregyháza

A NAV munkatársai ezen a héten kiemelt figyelmet fordítanak a közterületeken árusító kereskedőkre, vizsgálják a nyugta-számlaadást, illetve a foglalkozatás szabályszerűségét. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Veszprém megyében

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 28. és június 8. között kiemelten ellenőrzik a Balaton-parti vendéglátóhelyeket, valamint a strandok környékén működő kereskedőket.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Zala megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 4. és 10. között fokozott ellenőrzést végeznek Lentiben és a környező településeken. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”