Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol lesznek kiemelt ellenőrzések április második hetében.

ADÓtraffipax
„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Kiemelt ellenőrzési témakörök

Két régebbi, de – úgy tűnik – még érvényes terület.

Foglalkoztatással és garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai március 13-tól a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedők

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit vizsgálják.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. áprilisban kiemelten ellenőrzik az autógumi-szerelőket és -javítókat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 9. és 20. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a kertészeteket, virágárudákat, kitelepülő virágpalánta-árusokat, az idény jelleggel zöldség-gyümölcsöt értékesítőket, továbbá az autómosókat, gumiszerelőket és -javítókat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az áruk eredetét vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai revizorai az április 9. és 11. között elsősorban a megyeszékhelyen, főként a zöldség-gyümölcskereskedőknél, piacokon értékesítőknél ellenőrzik a számla-, nyugtaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Az ellenőrök ezen kívül Siklóson, Harkányban, valamint Szigetváron és a környező településeken is jelen lesznek, ahol a nyugtaadáson túl az online pénztárgép szabályszerű használatát, valamint a munkavállalók foglalkoztatásának körülményeit is vizsgálják. A településeken a vendéglátóegységekben, a dohányboltokban, valamint a virágkereskedőknél bukkanhatnak fel a revizorok.

A NAV szakemberei a fenti időszakban fokozottan ellenőrzik a megye területén található gumiszervizeket is.

Egyes akciók keretében a vállalkozók számíthatnak névre szóló értesítőküldeményekre, melyben a hivatal megjelöli, hogy mely napon várható ellenőrzés az adózó telephelyén, ezért ajánlott az elektronikus tárhely folyamatos ellenőrzése.

Békés megye

2018. április 10-én és 11-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Nagyszénáson és Gádoroson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a települések egész területén reggel 6.00 és este 22.00 óra között a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával és az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó és Vámigazgatóságának szakemberei április 9. és 13. között fokozottan ellenőrzik a gumiszervizeket, és -szerelőket. Az adóellenőrök a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatot és az áruk eredetét vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 14-én fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Az igazgatóság munkatársai 2018. április 10. és 14. között fokozottan ellenőrzik a taxisokat Győrben. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Az igazgatóság munkatársai egész áprilisban fokozottan ellenőrzik a ruhakészítéssel, -javítással és -tisztítással foglalkozó szolgáltatókat Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. április 9. és 13. között:

 • április 9. hétfő: Hajdúnánás
 • április 10. kedd: Balmazújváros
 • április 11. szerda: Nyíradony
 • április 12. csütörtök: Hajdúhadház, Téglás
 • április 13. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 15. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 9. hétfő: Lőrinci
 • április 10. kedd: Parád
 • április 11. szerda: Heves
 • április 12. csütörtök: Gyöngyös
 • április 13. péntek: Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2018. áprilisban fokozottan ellenőrzik a megye területén az idényjelleggel zöldség-gyümölcsöt, virágot árusítókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 3. és 30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgép üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat. Az adóellenőrök a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek mellett a számla- nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 15. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 9. hétfő: Pásztó és környéke
 • április 10. kedd: Rétság és környéke
 • április 11. szerda: Bátonyterenye és környéke
 • április 12. csütörtök: Szécsény és környéke
 • április 13. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. április 3. és 30. között a kertészeteket, gazdaboltokat, ruhatisztítókat, autómosókat, gumiszerelőket és -javítókat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 15. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 9. hétfő: Nyíregyháza
 • április 10. kedd: Baktalórántháza, Nyírmada
 • április 11. szerda: Mándok, Tiszabezdéd
 • április 12. csütörtök: Fehérgyarmat, Gulács
 • április 13. péntek: Kótaj

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadás ellenőrzése mellett, kiemelt figyelmet fordítanak az az online pénztárgép éves felülvizsgálatát elmulasztó vállalkozásokra is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2018. április 9. és 13. között kiemelten ellenőrzik a kertészeteket, valamint a festék- és gazdaboltokat az alábbi településeken:

 • április 9. hétfő: Ajka és környéke
 • április 10. kedd: Tapolca és környéke
 • április 11. szerda: Pápa és környéke
 • április 12. csütörtök: Veszprém és környéke
 • április 13. péntek: Zirc és környéke

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 9. és 15. között fokozottan ellenőrzik azokat, akiknek az online pénztárgépe nem kommunikál a NAV szerverével.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és a fogalmazott áruk eredetét is vizsgálhatják.