Programajánló, július 11–17.

2016. július 10-19. Bozsoki Zenei Fesztivál (Bozsok)

Bozsok, az alpokaljai kis falucska különleges helyszínként szolgál a Bozsoki Zenei Fesztiválhoz. A falu bensőséges hangulata, a Sibrik-kastély termei, gyönyörű kertje, a Malomporta ízléses udvara és a világ különböző pontjairól érkező fiatalok koncertjei páratlan hangulatot teremtenek. A rendezvény során a zene mellett a gasztronómia is méltó helyet kap.

2016. július 12-16. 7. Alterába Fesztivál (Körmend)

A ProArt díjas Alterába Fesztivál 2016-ban már 7. alkalommal várja az magyar alternatív és a rockzene rajongóit Körmendre! A fesztivál nagyobb színpaddal, megújult látványelemekkel, valamint több délutáni programmal várja a Körmendre látogatókat.

2016. július 12-17. EFOTT (Velence)

Az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a turiszikai-, kulturális- és sportéletnek a fellendítésére is. Ezeknek köszönhetően a napközbeni programok szinte évről-évre bővülnek, nem csak számuk, de színvonaluk tekintetében is. A fesztivál 2015-ben látogatószám rekordot állított be 103 500 fővel. A 2016-os EFOTT házigazdája a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem lesz közösen.

2016. július 13-16. XVII. Jazz és a Bor Fesztiválja (Balatonboglár)

 XVII. „Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. A művelődési házban Kiss Attila András festményei (jazz-porték) emelik a rendezvény színvonalát, az udvaron játszósarok várja a kicsinyeket.

2016. július 13-16. Bánkitó Fesztivál (Bánk)

Több mint 50 civil szervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás. A hazai progresszív kultúra képviselői egy időben, egy helyen. A rendezvény fókuszában idén a “határ” fogalma áll, amire így vagy úgy az összes program reflektál majd. Aki képbe akar kerülni a hazai progresszív kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak nálunk könnyű dolga lesz!

2016. július 14. 48. Kékszalag Erste World Nagydíj (Balatonfüred)

A Kékszalag résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival, két napon át egyszerre teszi próbára a vitorlázni tudást, a kitartást és az akaraterőt. A hajóállomáson minden évben több tízezres tömeg gyűlik össze, hogy megtekintse a hatszáz vitorlás pompás látvá­nyát a rajt pillanatában.

2016. július 13-16. XXVII. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál

A napfény városában, Szegeden 1966 óta rendeznek néptáncfesztiválokat, a páros években nemzetközi találkozókat tartanak, míg a páratlan esztendőkben országos összejöveteleket szerveznek (Martin György Néptáncfesztivál). 2016-ban július 13-16. között a XXVII. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál kerül megrendezésre a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány és a Martin György Néptáncszövetség szervező munkájának köszönhetően.

2016. július 15-16. 5. Rozé Fesztivál (Villány)

Az ingyenesen látogatható Rozé Fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat ígér.

2016. július 15-17. Nádasdy Történelmi Fesztivál (Sárvár)

A sárvári Nádasdy-vár nyolcadszorra népesül be: végvári vitézek és ostromló oszmán katonák néznek farkasszemet egymással, megelevenítve a török-kor mindennapjait. A Nádasdy Borbazárban a jó borok mellett világzenei, etnofolk zenekarok lépnek fel, az esti, nagyszínpadi fellépők között lesz Palya Bea, Sugarloaf és Péterfy Bori is. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, kisállat simogatóban ismerkedhetnek a várbéli élet jószágaival, vagy éppen pónilovon lovagolhatnak.

2016. július 16. Zsóry Fesztivál (Mezőkövesd)

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő idén nyáron is megrendezni fesztiválját; a programok az aznapi fürdőbelépővel látogathatók. Szórakoztató és sport programok minden korosztály részére, élő koncertek, kézműves foglalkozás, vízifoci.

2016. július 16-17. III. Országos Audi Találkozó (Agárd)

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a nyári össznépi Audi találkozót, ismét a tavalyi, bevált vízparti helyszínen, a Park Strand Kempingben a Velencei-tónál.

2016. július 16-17. VI. Ostromhétvége (Sárospatak)

Sárospatak kiemelkedő programja az Ostromhétvége. Bethlentől Rákócziig címmel kétnapos programra, várostromra várják az érdeklődőket Sárospatakon. A történelmi fesztiválon a 16-17. század hadviselési szokásaival, katonaéletével, valamint a kor zenéjével és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Élményekkel teli történelmi időutazáson vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Perényiek és Rákócziak egykori erősségébe, a napjainkban a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának otthont adó sárospataki várba.

2016. július 16-17. Red Bull Air Race (Budapest)

A Red Bull Air Race Világbajnokságban a világ legjobb pilótái egy olyan sportágban mérik össze erejüket, ahol sebességet, precíziót és szaktudást kell kombinálniuk. A pilóták a leggyorsabb, legmozgékonyabb és legkönnyebb súlyú versenyrepülőgépekkel versenyeznek, amikor gépeiket egy alacsony magasságban felállított, előre megtervezett légi versenypályán levegővel megtöltött kapuk (Air Gates) között irányítják azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban érjenek célba, a lehető legkevesebb hibapontot megszerezve.