Egymillió euró tőkebefektetést kap az állami hátterű, MFB-csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a Bookr Kids.

A három éves startup interaktív könyveket és alkalmazásokat fejleszt gyerekeknek, könyvkiadóknak, cégeknek és oktatási intézményeknek. Emellett eddig csupán papíralapon elérhető meséket is digitalizál.

 

A Bookr Kids a „legális” tabletezést jelenti a gyerekek számára, hiszen a szülők, a tanítók, és az oktatási szakértők is elismerik a pedagógiai fejlesztő hatását – nyilatkozta Horváth Dorka, a Bookr Kids ügyvezetője.

A Bookr Kids a szeptemberi tanévtől egy speciális pedagógiai-módszertani csomaggal is jelen lesz a magyar általános iskolákban – írja a Kreatív Online.

A szövegértés fejlesztéséért kidolgozott edukációs program a Digitális Jólét Program támogatásával jött létre és már idén pályázható az Intézményi digitális fejlesztési terv részeként.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy a vállalkozás az idei évben már behozta a tavalyi árbevételét, az éves terv pedig 500 ezer euró. Az immár 5 országban jelen lévő cég a tőkeinjekciónak köszönhetően további nemzetközi terjeszkedést tervez.

A cég három fővel indult cég mára húsz állandó munkatársat és több külső szakértőt foglalkoztat.