Az egészségügyi szolgáltatók hatékony működése és a betegbiztonság javítása érdekében ősszel újabb képzéseket indít az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ.

A szeptember közepén induló képzések résztvevői megismerhetik az intézményi ellenőrzések kialakításának célját és lehetőségeit, továbbá gyakorlati támogatást kapnak a klinikai audit megtervezéséhez, lebonyolításához és értékeléséhez is.

Emellett a korábbi évekhez hasonlóan szeptemberben indulnak jogvédelmi képviselői képzések is, amelyekre többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, szociális munkások, szociálpolitikusok, pedagógusok, hittantanárok jelentkezhetnek.

A hatékony és panaszmentes egészségügyi szolgáltatások megvalósulása érdekében „Perelkerülés lehetősége az egészségügyi ellátásban” címmel is szakmai továbbképzés indul az év végén. Ezen a kurzuson kiemelt hangsúlyt kapnak a polgári jogi, büntetőjogi, egészségügyi jogi ismeretek, valamint a mediáció mint az alternatív vitarendezés leghatékonyabb eszköze.

Az OBDK és a felsőoktatási intézmények együttműködése révén a 2016/2017-es őszi tanévben is indulnak jogvédelemről szóló előadássorozatok, amelyeken a leendő szakemberek gyakorlatorientált előadásokat hallgathatnak a betegek, ellátottak, gyermekek jogvédelmének és a panaszmentes szolgáltatások igénybevételének fontosságáról.

Az egyes képzésekről részletes információk találhatók az OBDK, valamint az Orvosok Folyamatos Továbbképzése (OFTEX) honlapján. (MTI)