A hét konferenciái, üzleti rendezvényei, workshopjai közül válogattunk.

Március 7. XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum (Bellevue Hotel; Esztergom, Őrtorony u. 49.)

A fórum a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűz napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, Magyarország mellett Oroszország, Lengyelország, Románia, Norvégia, Kongó, Madagaszkár, Marokkó képviselői előadóként vagy vendégekként lesznek jelen a rendezvényen.

Március 7. Fókuszban a külpiacok – Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon (Novotel Budapest Centrum, Zsolnay I-II. terem; Budapest, Rákóczi út 43-45.)

A rendezvény célja, hogy iránymutatást adjon az aktuális globális gazdasági folyamatokról, az innováció és a sikeres export összefüggéseiről, valamint tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

Március 7. Banki Nyílt Nap – Vállalkozói tájékoztató fórum (Veszprém Megyei Ker. és Iparkamara; Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Budapest Bank, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank közreműködésével Banki Nyílt Napot szervez. A program célja a pénzintézetek által nyújtott kedvezményes finanszírozási lehetőségek és vállalkozásokat segítő széleskörű szolgáltatások ismertetése.

Március 7. Hogyan tovább könnyűipar? Szakmai Nap (BDSZ Székház; Budapest, Városligeti fasor 46-48.)

A Könnyűipari Ágazati Párbeszéd Bizottság együttműködve az ágazati partnerszervezetekkel szakmai vitanapot szervez, amelyen a textil-, ruhaipari, a textiltisztító, valamint bőr- és cipőipari vállalkozásokat érintő témákban, az ágazat aktuális kérdéseiről és lehetőségeiről tartanak konzultációval egybekötött előadásokat a felkért előadók.

Március 7. A jogszabályváltozások ismertetése és gyakorlati alkalmazása a vendéglátóiparban (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Győr, Szent István utca 10/A.)

A program lehetőséget teremt arra, hogy résztvevői pontos képet kapjanak a vendéglátóiparban bekövetkezett jogszabályváltozásokról, valamint azok gyakorlati alkalmazásáról.

Március 8. V. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia (Debrecen, Hotel Lycium, Kölcsey-Központ, Hunyadi utca 1-3.)

A konferencia az adózás aktualitásai mellett az EKAER hatásaival, más szakterületek (folyószámla, végrehajtás) kapcsolatával, kockázatkezelésével, illetve jövőjével kapcsolatos témakörök tárgyalásával kezdődik. A résztvevők tájékoztatást kapnak a NAV támogató eljárásáról, valamint arról is, hogy az Uniós Vámkódex hatályba lépését követően hogyan alakulnak az új vámhatósági szerepek.

Március 8. Nőnapi programok a Kamarában (CSMKIK Székház; Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Női Vezetői Klub és az Enterprise Europe Network-Szeged nyitott programokkal készül nőnap alkalmából, március 8-án, 9:30-tól. A téma: nők az üzleti életben. A program délelőtti szakaszában szakmai előadások fognak elhangzani a nők mindennapjait érintő témákban, délután pedig a nőnapi testi-lelki feltöltődésé lesz a főszerep.

Március 8. Fókuszban a külpiacok – Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon (Novotel Budapest Centrum, Zsolnay I-II terem; Budapest, Rákóczi út 43-45.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényének célja, hogy tagvállalatait tájékoztassa az aktuális globális gazdasági folyamatokról, az innováció és a sikeres export összefüggéseiről, valamint a külpiacok nyújtotta lehetőségekről. Szívesen látják mind a kezdő exportőröket, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatokat is.

Március 9. Képzési fórum a Gazdaság Házában (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A szakképzési és felnőttképzési változások, szabályozások és irányok meghatározzák a tanulók, a szakképzők, a felnőttképzők és gazdálkodó szervezetek oktatási és képzési mindennapjait. Az egész életen át tartó tanulás, a tanulói életutak, a készségfejlesztés kulcsfontosságú a fenntartható növekedés, a gazdasági versenyképesség és a társadalmi kohézió szempontjából. E témák állnak a képzési fórum fókuszában.

Március 9. Hatékony telefonos kommunikáció (Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A világ legegyszerűbb dolgának tűnhet a telefonos kommunikáció, pedig valójában úgy kell szimpátiát ébresztenünk magunk iránt, hogy a hívott fél az öt érzékszervéből csak egyre hagyatkozhat velünk kapcsolatban. A Menedzserképző Központ workshopja megmutatja a résztvevőknek, hogy hogyan tudnak professzionális módon kommunikálni ebben a komfortzónán kívül eső közegben.