Azonnal elkapkodták a jegyeket a Hamilton című musical londoni bemutatójára. Az első kétszáz előadás máris teltházas.

Hamilton tíz hónappal a bemutatója előtt már a West Endet is letarolta – olvasható a szinhaz.hu-n. Az Egyesült Államok egyik alapító atyjáról szóló hiphop-musical New York után Londonban is őrületbe kergeti a rajongókat.

A Broadway-előadások jegyértékesítésének kezdetekor, a bemutató előtt több mint harmincmillió dollár értékben adtak el belépőket az előadásra. Volt olyan hét, amikor a nyolc előadásra összesen több mint hárommillió dollár értékben vásároltak jegyeket a nézők.

A londoni előadásokra, amelyeket a Victoria Place Theatre-ben tartanak majd, január 30-án hétfőn kezdték el árulni a belépőket. Nem sokkal később az összes meghirdetett előadás teltházas volt a november 21-ei első premier előtti előadástól kezdve egészen 2018 júniusáig.

A szervezők mindent megtesznek a jegyüzérek visszaszorítására. Egy vásárló legfeljebb hat belépőt vehetett meg. A vásárlást követően mindenki csupán egy kupont kapott, amelyet csak az előadás előtt pár órával lehet belépővé váltani. A majdani átvételhez a vásárlást igazoló kuponon túl szükség lesz személyi igazolványra vagy útlevélre, továbbá arra a bankkártyára is, melyet a fizetéskor használtak a vásárlók.

A rendszer mindezek ellenére kijátszható. Ezt bizonyítja, hogy másodlagos árusító oldalakon néhány november-decemberi előadásra már most több mint kétezer fontos (több mint hétszázezer forintos) darabáron kínálnak belépőket.