A High Time for Beam Time projekt lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország, Csehország és Szlovákia innovatív vállalkozásai olyan kutatási berendezésekkel támogathassák termékfejlesztésüket, amelyekhez korábban nem férhettek hozzá.

Június 6-án Szegeden, az ELI-HU Nonprofit Kft. közreműködésével mutatkozott be a magyar vállalkozásoknak a Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott High Time for Beam Time projekt. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország, Csehország és Szlovákia innovatív vállalkozásai olyan kutatási berendezésekkel támogassák termékfejlesztésüket, melyekhez korábban nem férhettek hozzá.

Számos innovatív kis- és középvállalkozás törekszik arra, hogy termékeit tovább tökéletesítse és ügyfeleinek a lehető legjobb szolgáltatásokat nyújtsa. Ebben nyithat új távlatot a Visegrádi Alap kezdeményezése, a High Time for Beam Time projekt, amely magyar, cseh és szlovák vállalkozásoknak kínál innovációs lehetőséget azzal, hogy hozzáférést biztosít az ipari szereplők számára közvetlenül nem elérhető, a Science Link Network tagjaiból álló nagyszabású kutatási infrastruktúrákhoz.

A projekt arra kívánja felhívni az üzleti szféra figyelmét, hogy alaposan megtervezett, molekuláris szintű kutatások segítségével olyan értékes tapasztalatokat szerezhetnek, melyeket a rövidebb és hosszabb távú termékfejlesztés során is kamatoztathatnak. Az ehhez szükséges berendezések a legtöbb kis- és középvállalkozás számára nem elérhetők, ehhez nyújt támogatást a Nemzetközi Visegrádi Alap a sikeres pályázatot benyújtó cégeknek.

Részvételi feltételek és jelentkezési lap itt.