Március 5-6. rendezik meg Veszprémben az ötödik Connector Táncfesztivált. Az eseményre mintegy 1600 táncost várnak, akik különféle stílusokban összesen 380 koreográfiát mutatnak be.

Mintegy 1600 táncos részvételével rendezik meg az ötödik Connector Táncfesztivált Veszprémben szombaton és vasárnap – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Barbarics Zsófia elmondta, hogy évek óta egyre több nevezés érkezik határainkon túlról, idén 310 táncos érkezik Veszprémbe Szerbiából, Szlovákiából, Horvátországból és Romániából. Hozzátette: a fesztivál öt évében eddig több mint nyolcezer fiatal vett részt programjaikon.

Idén az 1600 táncos 380 koreográfiát mutat be a két nap alatt. Szombaton hip-hop, diszkó, akrobatikus rock and roll, hastánc, fitness, break, néptánc és open kategóriákban, vasárnap pedig modern és kortárs tánc, művészi tánc, show- és látványtánc, klasszikus balett, társastánc, musical és open kategóriákban lépnek színpadra a résztvevők – sorolta.

Böhm Nóra hozzátette, a zsűri elnöke mint eddig minden évben, idén is Lakatos János, a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, koreográfus lesz. A rajta kívül kilenc pontozó bíró  munkáját idén először segítik döntnökök: Berta Orsolya táncművész, az Operettszínház táncosa és Szabó Bence táncművész, az Operaház táncosa. 

A táncfesztivál kísérőrendezvényeként másodszor hirdették meg a Connector Rajz- és Fotópályázatot, amelynek témája 2016-ban a csapatszellem és a tánc személyes jelentőségének bemutatása.