Tiszavirág Fesztivál, Soltvadkerti BMW-találkozó, Veszprémi Sörfesztivál, Dudik Fesztivál, Belvárosi Sörfesztivál, Tatai Sokadalom, Ceglédi Laskafesztivál, Kerekdomb Fesztivál, Tatabányai Sörfesztivál: a hét rendezvényeiből válogattunk.

Június 13-17. Tiszavirág Fesztivál (Szolnok)

Tizenötödik születésnapját ünnepli Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál, amelyet a város kulturális életének felpezsdítésére rendezték meg először 2006-ban. A zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló fesztivál idén is ingyenes. Azok, akik kimondottan a zene és egyéb kulturális műfajok miatt látogatnak el a Tiszavirág fesztivál helyszínére, pontosan tudják, hogy idén is színvonalas előadásokra számíthatnak. Népzene, kocsmazene, jazz. A Tisza partot ezekben a napokban a kellemes zene, a finom illatok, jó borok és kézműves remekek uralják.

Június 14-18. Soltvadkerti BMW-találkozó (Soltvadkert)

Az elmúlt évek során számos név alatt, de mindig Soltvadkerten gyűltek össze a BMW szerelmesei, a Vadkerti-tó partján. Nincs ez másképp az idén sem. A rendezvény célja nem csupán egy kellemes hétvége eltöltése a BMW-k dübörgése és egy hideg ital mellett, hanem egy nagyszabású zenei és kulturális esemény magas színvonalon való megrendezése.

Június 15-18. Veszprémi Sörfesztivál (Veszprém)

A festői Séd völgyben, a páratlan vár panorámával rendelkező Historia Kertben rendezik meg az 5. Veszprémi Sörfesztivált. Nemcsak a zenei stílusok között lehet majd válogatni a fesztiválon, hanem ötven féle hazai és nemzetközi kézműves sör közül is: itt lesz a Zirci Apátsági Manufaktúra, a Kapucinus, a Kissler, a Szent András, a Hedon, a Beer Board Prémium, és mások mellett a házigazda Malomkert Sörház.

Június 15-18. Dudik Fesztivál (Dunaújváros)

A DUDIK – Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok 2009-ig Főiskolás Napok néven futott. Az azóta igazi mini fesztivállá nőtt zenés-koncertes rendezvény idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre.

Június 15-18. Belvárosi Sörfesztivál (Budapest)

A Budavári Sörfesztivál szervezői új helyszínre költöztették a rendezvényt. Idén nyáron június 15-18. között a Szabadság téren lesz nagyjából 200 féle sörkülönlegesség, hazai és import sörök, koncertek, és food truck show.

Június 16-18. Tatai Sokadalom (Tata)

A Tatai Sokadalom a magyar népi kultúra bemutatását és megőrzését szolgáló népművészeti fesztivál. Programkínálatában a közönség kedvencei mellett megjelennek új előadók is. Autentikus néptánc műsorokkal, népzenei koncertekkel, táncházakkal, könnyűzenei feldolgozásokkal és más művészeti ágak bemutatóival várják az ide látogatókat. A vásári hangulatot a kézműves mesterek a mai kor igényeihez igazított remekei színesítik. A gasztronómiai kínálat is hagyományainkat idézi.

Június 16-18. Ceglédi Laskafesztivál (Cegléd)

Cegléd első nyárindító fesztiválja igazi ízlelőbimbókat kényeztető rendezvénynek ígérkezik. Ezt a rendezvényt évekkel ezelőtt Cegléd étkezési hagyományának életben tartására hozták létre. Célja az is, hogy az érdeklődők, megismerkedjenek a ceglédi laska elkészítésének módjaival, megkóstolják a főzőverseny legjobb helyezettjeinek egyedi receptje alapján készült ételeket. A kellemes hangulatról könnyűzenei koncertek gondoskodnak, melyek a zenei kínálat minden stílusát felölelik. A rendezvénnyel egy időben rendezik meg a Nemzeti Vágta Ceglédi Előfutamát is. A Vágta nem csak egy lóverseny, a lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe.

Június 16-18. Kerekdomb Fesztivál (Tállya)

Minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélmény, összművészeti fesztivál Tállyán: kultúra, sport és borpiknik a Tokaji borvidéken. 2017-ben két alkalommal is, június 16-18-án és szeptember 8-10 között szervezik meg a Kerekdomb Fesztivál és Bormustra elnevezésű programsorozatot. A nyárindító Kerekdomb a nő és a szerelem témája körül forog majd: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor kötetét és hősét Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché koncertjét.

Június 16-18. Tatabányai Sörfesztivál (Tatabánya)

Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Árpád téren a Tatabányai Sörfesztivált. A különleges rendezvényen neves előadók koncertjeivel, sörkülönlegességekkel és kézműves vásárral várják a látogatókat.