Jövő hétfőn megkezdődnek a Radnóti Színházban az új évad első bemutatójának próbái. A színház honlapján szerdától lehet jegyeket vásárolni a szeptemberi-októberi előadásokra.

Október 16-án tartja a Radnóti Miklós Színház az új évadban az első premiert. Ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében állítják színpadra Vecsei Miklós Bulgakov-átiratát, az Iván, a rettenet című darabot – a próbák jövő hétfőn kezdődnek.

A második premier Csató Kata rendezésében Kárpáti Péter darabja, az Ofélia árnyszínháza, amelyet Michael Ende meséje alapján írt, a bemutató november 13-án lesz.

Az évad harmadik bemutatója Wajdi Mouawad Futótűz című darabja Alföldi Róbert rendezésében – január 7-én tartják majd a premiert.

Valló Péter rendezi a színház negyedik bemutatóját, Shakespeare Téli rege című darabját, amelyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az ötödik produkciót Fehér Balázs Benő állítja színpadra.

Az évad bemutatóival kapcsolatban a színház igazgatója, Kováts Adél a KamaraOnline-nak korábban adott interjújában azt mondta: „A Futótűz görög sorstragédia mélységű családtörténet. A többrétegű darabot különösen aktuálissá teszi a terrorveszély, a menekültválság problematikája.”

Az évadban elsőként szeptember 4-én, vasárnap találkozhatnak a nézők a Radnóti művészeivel a Pozsonyi Pikniken. A standot a Radnóti utcában állítják majd fel, itt találkozhatnak többek között László Zsolttal, Kováts Adéllal, Adorjáni Bálinttal, Lovas Rozival, Pál Andrással és Martinovics Dorinával is A piknik idején a jegyeket kedvezménnyel árusítják.

Szeptember 17-én, szombaton a Színházak éjszakáján is várják az érdeklődőket. A színház épületében az őszi bemutatók próbafolyamataiba is belenézhetnek. A kicsiket a színészek és Csató Kata rendező vezeti be az árnyszínház rejtelmeibe. A felnőtt nézők az Iván, a rettenet kapcsán vehetnek részt egy imPRÓBÁN a társulattal  és ifj. Vidnyánszky Attilával.

A Radnóti honlapján szerdától megvásárolhatóak a szeptember-októberi előadások jegyei. Kezdés szeptember 17-én Martin McDonagh A Párnaember című előadásával.