A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község.

Ruzsa, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék a tanyafejlesztési program keretében hívta életre a védjegyet, amit a hat község területén termelt zöldségek, gyümölcsök, illetve helyben előállított termékek kaphatnak meg – mondta el Sánta Gizella ruzsai polgármester. A védjegyet helyi alapanyagból készült, vagy olyan kézműves remekek használhatják, amelyek kötődnek a térség hagyományaihoz – tette hozzá.

A tájegységre jellemző mezőgazdasági termények között említette Sánta Gizella a burgonyát, spárgát, paprikát, valamint a szamócát, őszibarackot és almát. Jogosult a védjegy használatára helyben készült méz, levendulaolaj, házi sajt vagy kecsketejes háziszappan is, de a közeljövőben húsipari termékekkel is bővül a kör – mondta.

A vásárlók jelenleg elsősorban helyi piacokon találkozhatnak a Hetedhét Cekkeres védjeggyel, hamarosan azonban a régió vásárain, kiállításain is megjelennek a termékek. A távlati célok között szerepel, hogy üzletláncokba is bekerüljenek a térség minőségi termékei – közölte a polgármester. (MTI)