A Nébih ellenőrei számos műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságot tártak fel a Vén Família Kft. kalocsai húsfeldolgozó üzemében. A hatóság összesen több mint 2,5 tonna hús, húskészítmény és fűszer forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Egy kalocsai húsfeldolgozó üzemben tartottak hatósági ellenőrzést decemberben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. AVén Família Kft. húsüzemében nem tartották be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, az általa előállított termékek közül néhánynak nem volt gyártmánylapja – derül ki a Nébih közleményéből.

Az üzemben a hűtött hulladéktárolót főzés céljára használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. Az egységben számos, élelmiszerbiztonsági szempontból kifogásolható, kiskereskedelemből visszaérkezett terméket is tároltak.

Az ellenőrzés során a hatóság összesen 2580 kiló hús, húskészítmény és fűszer felhasználását, forgalomba hozatalát tiltotta meg, továbbá ezen élelmiszereket kivonta a forgalomból és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. A termékek között jelentős mennyiségű lejárt minőségmegőrzési idejű fűszer, lejárt fogyaszthatósági idejű, illetve nem nyomon követhető, továbbá erősen szennyezett, penészes hús, húskészítmény volt.