A NUTS3 szintű uniós régiók közül magasan Párizs a legsűrűbben lakott: a francia fővárosban négyzetkilométerenként 21 ezren élnek.

Az Eurostat legfrissebb (2015-ös adatokon alapuló) összesítése szerint a 15 legsűrűbben lakott NUTS3-régió közül 10 az Egyesül Királyságban található, így a képzeletbeli dobogóra is két londoni kerület (Tower Hamlets, 15 ezer fő/négyzetkilométer, illetve Lambeth 12 ezer fő/négyzetkilométer) került.

A NUTS a francia „Nomenclature des Unités Territoriales Statistiques” (Statisztikai Célú Területi Egységek Nómenklatúrája) rövidítése. A kódolásnak három szintje van. Magyarországon három NUTS1 szintű régió van: Dunántúl, Közép-Magyarország, Alföld és Észak-Magyarország. A NUTS2 szinten találjuk a hét régiót: Közép-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld. A NUTS3 szinten Budapest és a megyék helyezkednek el.

A legritkábban lakott uniós régió Lappföld (Finnország), ahol egy négyzetkilométerre mindössze két lakos esik. Svédország két (négyzetkilométerenként) 3 fős régióval képviselteti magát a sereghajtó négyesben (Norrbottens län és Jämtlands län), ahova (szintén 3 fő/négyzetkilométerrel) Franciaország dél-amerikai „megyéje”, Francia Guyana is került még be.

Az Európai Unió egészében az átlagos népsűrűség 117 fő/négyzetkilométer, Magyarország ettől alig marad el (105,8). A magyarországi NUTS-régiók népsűrűségének 2011 és 2015 közötti alakulását az alábbi (Eurostat-adatokon alapuló) táblázat mutatja.