Hatmilliárd forint értékben bocsáthat ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) kötvényeket a Masterplast Nyrt. a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatótanács jóváhagyása szerint – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A társaság a kötvénykibocsátásból befolyt forrásokat új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak finanszírozására, valamint rövid távú adósságának átmeneti refinanszírozására használja fel.

A társaság teljesítette az MNB által meghirdetett programban való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást, és a tervezett kibocsátandó kötvényekre az MNB által elvárt befektetési és vállalati szintű B+ besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A társaság a kibocsátást követően kezdeményezni fogja a kötvényeknek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Xbond piacára történő regisztrációját – tették hozzá.

Ugyancsak határoztak a könyvvizsgáló, a Mazars Kft. megválasztásáról, valamint arról, hogy az igazgatótanács az alaptőke-emelés valamennyi típusa és módja – akár együttes – alkalmazásával az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti, azzal a korlátozással, hogy 2025. december 11. napjáig az alaptőkét összességében oly mértékben emelheti fel, hogy a társaság jegyzett tőkéje (alaptőkéje) a hárommilliárd forintot ne haladja meg. Ez a felhatalmazás az Alapszabály alaptőke-emeléssel kapcsolatos módosítására, valamint a kapcsolódó, egyébként közgyűlési hatáskörbe tartozó döntések meghozatalára is kiterjed.

Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt. A vállalat papírjait a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzik. A cég részvényének záró értéke pénteken 1645 forint volt. A papír éves maximuma 1685 forint, míg a legalacsonyabb jegyzési ára pedig 514 forint volt.

(Forrás: MTI)