Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Magyar Állampapír Plusz egy rendkívül jó megtakarítási lehetőség és ezt támasztja alá a statisztika is.

Alig vezették be, máris a Magyar Állampapír Plusz negyedik sorozatának kibocsátásánál tart a Magyar Államkincstár – számolt be az mfor.hu. Az első három kibocsájtott sorozat számai nem hazudnak: minden esetben jelentős volt a túljegyzés, s hiába lehet ezúttal is 100 milliárd forintos keretösszeget lejegyezni – a kincstár sorozatonként minden alkalommal ekkora összeggel hirdette meg a jegyzési lehetőséget -, az első három sorozat esetében az elfogadott mennyiség 883 milliárd forint lett.

Az mfor.hu kalkulációi szerint ha ebben az ütemben folytatódik a MÁP+ értékesítése, akkor a negyedik meghirdetett sorozattal elérhetővé válik az 1000 milliárdos bevonás is. Az újabb kibocsátás július elsejével indul, jegyezni ezen a héten lehet a papírokból. Fontos megjegyezni, hogy a kincstár ezúttal sem áll meg a 100 milliárdos keretösszegnél, ha jelentősebb érdeklődést tapasztal.

A kormány előzetes tervei szerint a Magyar Állampapír Plusz segítségével öt év alatt, 2023-ig megdupláznák a lakossági megtakarítások állományát – elérve ezzel a 11 ezer milliárd forintot -, viszont az eddigi számok azt mutatják, hogy már néhány hét alatt sikerült, sikerülhet becsatornázni ezer milliárd forintot, tehát előfordulhat az is, hogy még a kijelölt öt éven belül elérhető lesz a kormány által kijelölt cél.

Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón az mfor.hu kérdésére elmondta, maguk is azt tapasztalják, hogy nagyon népszerű a MÁP+, és továbbra is a jegyzésre buzdítják a lakosságot, mert rendkívül jó megtakarítási lehetőségnek tartják az új papírt.