Az Audi évi 90-120 milliárd forintot fordít fejlesztésre győri gyárában – értesült a Napi Gazdaság.

Még az idén megduplázza logisztikai központjának területét az Audi Hungaria, jövőre pedig tovább bővítik motorfejlesztő központját – írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Az első logisztikai központnál is nagyobb, 66 ezer négyzetméteres raktárbázist épít az Audi, mert megnövekedtek a gyártási igények – közölte a cég kommunikációs osztálya a lap érdeklődésére.

A vállalat májusban megduplázta motorfejlesztő központja területét, ahol új épületben hat új motorvizsgáló berendezést helyeztek üzembe. Az új járatópadokon az Audi Hungaria szakértői a teljes motorválasztékot – négytől a tizenkét hengeresig – tudják tesztelni. Ezen a területen 2017-ig folytatódik a bővítés, amelyek eredményeként további hat motorvizsgáló berendezést helyeznek üzembe – írja az újság.

Az Audi Hungaria átlagosan évente 300-400 millió euró, vagyis 90-120 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat. A vállalat tavaly 698 millió eurót fektetett a győri tevékenységébe. Az összberuházás értéke a vállalatalapítás óta elérte a 7,433 milliárd eurót.

Motorokból jelenleg 216 variánst gyártanak, négytől tízhengeresekig, kapacitásuk 8850 motor naponta.

Nem csak a gyár területén fejlesztik az oktatást: a győri járműgyártó bővíti az Audi-iskolát, amely 2017-ig központtá bővül, ahol 25 osztály 650 diákja tanulhat majd.

A Randstad Award felmérése szerint egyébként nem véletlenül szerepelt a második helyen az Audi abban a mutatóban, hogy Magyarországon a munkavállalók körében 2015-ben melyik volt a legnépszerűbb vállalat. Az első a Mercedes Benz, míg a harmadik az IBM lett.