Az ír légitársaság már most készül a 2019-es nyári időszakra, ráadásul még két új Boeing 787-800-assal is bővül a ferihegyi flotta.

Március végétől tehát már négy helyett hat gépe lesz a Ryanairnek amikkel akkor már akár Cagliariba, Riminibe, Corkba, Bariba, Sevillába, vagy Thesszalonikibe is lehet utazni. Ezzel a Ryanair eddigi legszélesebb kínálata lesz, Budapestről összesen 39 útvonal lesz elérhető, az utasok száma 3 millióra emelkedhet, ami 13 százalékos bővülés az előző évhez képest.

A bővítést csökkenés előzte meg, ugyanis a társaság a magas kerozinárak és az alacsony átlagos jegyár miatt kénytelen volt 20 százalékkal csökkenteni a profitkilátásait, így jelenleg 1,15 milliárd euró közelébe várják március 31-ével, a pénzügyi év végével a társaság adózott eredményét. És bár a cég 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion ebben a pénzügyi évben még 150 milliós veszteséget hozhat, jövőre már nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A Ryanair a nyári időszakban tapasztalt késések miatt 1100 járatát volt kénytelen törölni, ami nem fenntartható, ezért azt kezdeményezték az uniónál, hogy a sztrájkot hirdető légiforgalmi irányító szolgálatok értesítsék a cégeket 72 órával a légtér lezárása előtt és biztosítsák az adott ország légterében való átrepülést sztrájk esetén is.

(SZ)