Több mint 760 százalékkal nőtt az internet-felhasználók száma az utóbbi 15 évben világszerte – derül ki a Google friss felméréséből.

Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint már több mint hárommilliárd ember elérhető virtuálisan – összegzi a Google jelentésében.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: mára az európai lakosság 75 százalékának van internet-hozzáférése. Sőt, az európaiak annyira együtt élnek a világhálóval, hogy személyenként egynél több mobil-előfizetésük van, és a különböző eszközökkel átlagosan havi 1900 percet töltenek online – írja a Magyar Idők.

Az interneten a legtöbb időt vásárlásra fordítják az emberek. Magyarországon csaknem 17 százalékos az e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami jóval felette van az európai átlagnak. Az internetes kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes ágazat 4,1 százalékát tette ki. A legtöbb árucikket a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásdekoráció, a játék és a divat területén keresik a webes vásárlók.