Minimum 1,5 milliárd, maximum 3 milliárd rubelre (18 milliárd forint) teszik az orosz utazási irodák a veszteséget, amiért nem indíthatnak utakat Egyiptomba.

Az orosz utazási irodák azzal számolnak, hogy februárig-márciusig biztosan zárva marad az egyiptomi idegenforgalmi piac. Ez pedig a legrosszabb esetben 3 milliárd rubel kárt jelent – elképzelhető, hogy néhány, az egyiptomi nyaralásra szakosodott társaság csődbe megy.
A Szentpétervárra tartó járat október 31-ei katasztrófájakor legalább 90 ezer orosz pihent Sarm-es-Sejken és Hurghadán, őket Vlagyimir Putyin államfő utasítására folyamatosan menekítik ki az országból. Jelenleg legalább 150 ezer turistának van érvényes foglalása Egyiptomba, a pénzt vagy visszafizetik, vagy másik utat kínálnak fel. Elsősorban Törökországot és a Krím-félszigetet javasolják az Egyiptomról lemaradóknak az irodák munkatársai.
Az arab ország az oroszok legjelentősebb úti célja, minden ötödik turista Egyiptomot választotta, tavaly a második félévben 1 millió orosz pihent itt.
Az Airbus A321-es gép fedélzetén 224-en tartózkodtak, valamennyien életüket vesztették. Egyre több forrás állítja, hogy pokolgépes merényletet hajtottak végre, ezt Moszkva egyelőre nem erősítette meg. Azt viszont bejelentették, hogy az áldozatok földi maradványainak vizsgálata február végéig tarthat.
A KamaraOnline véleményét itt olvashatja.