Több beruházás kapcsolódik majd a paksi bővítéshez. Az egyik legnagyobb fejlesztés a kalocsai híd lehet, amelyről már elkészültek az előzetes tanulmányok. Három útvonaltervet vizsgálnak – írja a Magyar Idők.

Az infrastrukturális fejlesztéseken kívül a helyi élelmiszeripar lehet az egyik legnagyobb nyertese a paksi atomerőmű bővítésének, hiszen a munkavégzés miatt a térségbe települő, várhatóan 8-12 ezer embert élelemmel is el kell majd látni – mondta a Magyar Időknek Süli János, Paks polgármestere a városban tartott tájékoztatón.

 A városban legalább 600 lakás épülne, de Szekszárdon vagy kisebb településeken is létrehoznának lakóházakat vagy kisebb ingatlanokat, olyanokat is, amelyeket később a falusi turizmusban lehetne hasznosítani.

Aszódi Attila, a nukleáris kapacitás fenntartásért felelős kormánybiztos szerint a társadalmi tanács létrejötte rendkívüli jelentőségű, hiszen a környék 41 települése egyrészt jelezheti, hogy mire van szüksége az atomerőművi beruházás kapcsán.

A beruházáshoz kapcsolódó, egyik kiemelkedő jelentőségű fejlesztés a kalocsai híd lehet, amelyről már elkészültek az előzetes tanulmányok. Három útvonalterv jött szóba, de a legvalószínűbb, hogy Foktő közelében húzódik majd a híd. A legoptimistább számítások szerint 2018-tól lehet üzembe helyezni, Kalocsa felől az 51-es útról lehetne ráhajtani.