Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke három magyarországi vállalat vezetőjével: dr. Keszte Róberttel, a Continental Csoport országos igazgatójával, dr. Barna Zsolt Róberttel, a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatójával, valamint Vidra Gyula Lászlóval, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatójával írt alá együttműködési megállapodást.

Ezek alapján a cégek által delegált vezető beosztású munkatársak is részt vehetnek a Magyar Diplomáciai Akadémia évente megrendezett Corporate Diplomacy Programjában. A három új megállapodás révén immár tizenegyre nőtt a programban részt vevő vállalatok száma.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által létrehozott program célja, hogy a diplomáciában sikeresen alkalmazott tudást és készségeket átadhassa minél több magyarországi vállalatnak. A Magyar Diplomáciai Akadémia ezzel is igyekszik erősíteni a minisztérium és a vállalati szféra közötti szorosabb együttműködést, és támogatni a magyarországi cégek sikerességét a külpiacokon.

(KKM)