A NAV megkeresése alapján tartott ellenőrzést a Nébih egy törökbálinti raktárban. A hatóság a vizsgálat során több mint három tonna lejárt szavatosságú édességet és édesipari alapanyagot foglalt le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal EKÁER-csoportjának munkatársai a magyar- román határról egy törökbálinti helyszínre kísértek egy román kamiont, amely 15 tonna édesipari terméket szállított. Mivel az ellenőrzést végzők a szállított és a már raktározott árukkal kapcsolatban gyanús körülményeket észleltek, értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) – írja közleményében a hatóság.

A raktérben az előzetes vizsgálat alapján lejárt minőségmegőrzési idejű tételek voltak. Emellett a raktárban megtalálható volt az előző napi szállítmány is, így összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a Nébih szakemberei. Az akció során a hatóság ellenőrei összesen 3364 kiló lejárt édességet és édesipari alapanyagot vontak ki a forgalomból. Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.