II. Erzsébet brit uralkodó pontos vagyonát csak becsülni tudják. A Sunday Times Rich List 2015 szerint például 340 millió fontot ér, ez 10 millió fonttal meghaladja a tavalyi értéket.

A bevételek legfőbb forrása koronabirtok, amelyről 1760-ban állapodott meg III. György a kormánnyal. Ennek értelmében a birtokról származó többletbevétel a kincstárt gyarapítja, cserébe nem kell az uralkodónak a polgári kormány költségeit állnia, a korábbi uralkodók tartozásait sem kell kifizetnie, és állandó éves fizetést is kap.

Ma a koronabirtok az Egyesült Királyság egyik legnagyobb ingatlanportfóliójával rendelkezik, amelynek értéke tavaly óta 16,1 százalékkal, 11,5 milliárd fontra nőtt, ami történelmi csúcsot jelent. A legtöbb ingatlan Londonban található, de vannak birtokok Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is. A birtokok közé tartozik a Windsor Great Park és az ascoti lóversenypálya is. A koronabirtokot az uralkodó nem adhatja el. A szerződés értelmében a koronabirtokról származó profit a kincstárba fizetendő, az uralkodó az összeg 15 százalékát kapja meg.

II. Erzsébet bevételének nagy része a Lancasteri hercegségtől származik, amelynek földjeit és ingatlanjait a koronabirtoktól függetlenül kezelik. A hercegség, amely 18 545 hektár földbirtokkal rendelkezik Angliában és Walesben, a királynő magántulajdona és öröklődik, de szintén nem adható el.

A királynő magánbevételei kevéssé ismertek. A Sunday Times szerint van egy befektetési portfóliója, amely javarészt brit blue-chip vállalatok részvényeiből áll, és amelynek értékét 110 millió fontra becsülik. Ezen kívül számos magáningatlanja van, köztük a norfolki Sandringham House és a Balmoral kastély.

A királynőé a királyi bélyeggyűjtemény, személyes tulajdonában van még több műalkotás, ékszerek, autók, lovak és az anyakirálynő öröksége. A Royal Collection, a koronaékszerek és műalkotások több mint 1 millió tárgyból álló és 10 milliárd fontot érő gyűjteménye nem számít bele a királynő vagyonába. Különböző helyeken őrzik, többek között a Hampton Court Palaceban és a Windsor kastélyban.